بررسي جامعه شناختي ميزان اشتغال پذيري رشته مهندسي كشاورزي از ديدگاه دانشجويان دانشگاه پيام نور استان اردبيل
پايان نامه و پروژه پاياني كارشناسي در رشته مهندسي كشاورزي بررسي جامعه شناختي ميزان اشتغال پذيري رشته مهندسي كشاورزي از ديدگاه دانشجويان دانشگاه پيام نور استان اردبيل چكيده شغل كشاورزي واز ديرباز مورد توجه بوده و جزو شغل هاي پرزحمت محسوب مي شود و ارزش دادن به اين شغل و رشته نيز بجا و ضروري است زيرا بسياري از مايحتاج زندگي ما از طريق محصول |
![]() |
دسته بندي | كشاورزي و زراعت |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 427 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 81 |
پايان نامه و پروژه پاياني كارشناسي در رشته مهندسي كشاورزي
بررسي جامعه شناختي ميزان اشتغال پذيري رشته مهندسي كشاورزي از ديدگاه دانشجويان دانشگاه پيام نور استان اردبيل
چكيده :
شغل كشاورزي واز ديرباز مورد توجه بوده و جزو شغل هاي پرزحمت محسوب مي شود و ارزش دادن به اين شغل و رشته نيز بجا و ضروري است زيرا بسياري از مايحتاج زندگي ما از طريق محصولات كشاورزي تهيه مي گردد. در عصر گذشته رشته كشاورزي به صورت سنتي رواج داشته است .در عصر حاضر براي شغل كشاورزي رشته هاي مختلف در گرايش هاي مختلفي در دانشگاه ها در مقاطع كارشناسي ، ارشد و دكتري تدريس مي شود.
در پژوهش حاظر اشتغال پذيري اين رشته يا ميزان بازاركار اين رشته مورد ارزيابي قرار گرفته تاآينده اين رشته و جايگاه آن در جامعه مشخص گردد .در ابتدا معاني و فاهيم رشته كشاورزي و تعاريف گوناگون براي اين رشته مورد بررسي قرار گرفته و پس از تجزيه و تحليل آماري داده ها(نظرات و پاسخ هاي دانشجويان اين رشته ) نتايج آن در فصل پنجم اين پروژه بيان گرديده است.با تحليل اين نتايج مي توان آينده اين رشته را طوري رقم زد كه هم اصالت و هم ميزان علاقه به اين رشته در بين اذهان جامعه به صورت مطلوب حفظ شود.
واژگان كليدي :
كشاورزي
علاقه
اشتغال پذيري
مقدمه :
كشاورزي به توليد مواد غذايي و كالا از راه زراعت و جنگل داري و دامداري است. كشاورزي همان چيزي است كه به ظهور تمدن منجر شد. مطالعه كشاورزي به نام علم كشاورزي شناخته ميشود.
كشاورزي شامل طيف وسيعي از تخصصها و فنون، از جمله راههايي براي گسترش زمينهاي مناسب براي زراعت گياه، حفر كانالها و فرمهاي مختلف آبياري ميباشد.در دنياي امروز با نگرانيهاي موجود و كمبود منابع نياز است تا كشاورزي را به سوي كشاورزي پايدار مثلا كشاورزي زيستي يا كشاورزي فشرده مثلا صنعتي پيش ببريم تا بتوانيم نيازها را در آينده برطرف نماييم.زراعت مدرن، اصلاح نباتات، سموم، دفع آفات و كود و پيشرفتهاي تكنولوژيك به شدت باعث افزايش بازده محصول ميشوند ولي بايد در نظر داشت كه¬اين محاسن در كنار عيوبي چون آسيب گسترده زيست محيطي و اثرات منفي سلامت انسان حاصل ميشوند.
شيوههاي مدرن در دامپروي نيز به همين گونهاست يعني با افزايش توليد گوشت ما مشكلاتي چون ستم به حيوانات و طبعات بهداشتي ناشي از آنتي بيوتيكها، هورمون رشد، و ساير مواد شيميايي كه معمولاً در توليد گوشتهاي صنعتي استفاده ميشود را داريم.محصولات كشاورزي را ميتوان به صورت عمده به غذاها، الياف، سوخت، مواد اوليه، دارو و زينت آلات تقسيم نمود.غذاهاي عبارتند از غلات، سبزيجات، ميوهها، و گوشت.
الياف عبارتند از پنبه، پشم، كنف، ابريشم و كتان. مواد خام مانند چوب.مخدره عبارتند از تنباكو، الكل، ترياك، كوكائين. از ديگر مواد مفيد توسط گياهان، از رزين ميتوان نام برد. سوختهاي زيستي شامل متان از زيست تودهها، اتانول و بيوديزل.در سال¬۲۰۰۷، حدود يك سوم از كارگران جهان در بخش¬كشاورزي شاغل بودند. اگرچه در سال ۲۰۰۳ تعداد كمتري در بخش كشاورزي مشغول بودند اما به دليل آگاهي كشاورزي در سال ۲۰۰۸ اين آمار به سرعت افزايش يافته.همچنين¬در بخشهاي ديگر كشاورزي مانند اقتصاد كشاورزي هم تعداد قابل ملاحظهاي مشغول به كار اند.
فهرست مطالب
عناوين صفحه
فصل اول - كليات پژوهش 1
1-1- مقدمه : 2
2-1- بيان مساله : 3
3-1- ضرورت اجراي پژوهش : 5
4-1- فرضيه هاي پژوهش : 6
5-1- سوالات پژوهش : 7
6-1- تعاريف مفهومي و عملياتي : 8
فصل دوم – ادبيات و پيشينه تحقيق 11
2-1- تعاريف كلي : 12
2-1-1- اشتغال 12
2-1-2- تهديد ها و فرصتها: 13
2-1-3- آموزش عالي كشاورزي 15
2-1-4- بازاركار 23
2-1-6- چالشهاي اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهها 31
2-1-7- عوامل دروني 32
2-2- پيشينه هاي پژوهشي : 44
فصل سوم - روش گرد آوري پژوهش 46
3-1- مقدمه 47
3-2- روش تحقيق 47
3-3- توصيف ويژگي هاي تحقيق(جامعه و نمونه آماري) 47
3-4- تعيين حجم نمونه 48
3-5- روش گردآوري داده ها: 48
3-6- ابزار گردآوري داده ها 49
3-7- روايي ابزار اندازه گيري تحقيق 49
3-8 - پايايي ابزار اندازه گيري تحقيق 49
3-9- روش تجزيه و تحليل داده ها 49
3-10- آمار توصيفي 50
3-11- آمار استنباطي 50
فصل چهارم- تجزيه و تحليل داده ها 51
4-1- مقدمه 52
4-1- داد هاي توصيفي 52
4-2- داده هاي استنباطي 62
فصل پنجم - نتيجه گيري و پيشنهادات 67
5-1- مقدمه 68
5-2- نتايج حاصل از ويژگي هاي جمعيت شناسي و فرضيه هاي تحقيق 68
5-2-1- نتايج جمعيت شناختي 68
5-2-2- نتايج تحليل فرضيه هاي پژوهشي 69
5-3- محدويت هاي تحقيق 70
5-4- پيشنهاد به محققان براي تحقيقات آينده 70
منابع و مآخذ 71
- چهارشنبه ۰۱ اردیبهشت ۹۵ | ۲۲:۲۹
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر