اثر استفاده از گوانيدينواستات به عنوان جايگزين منبع پروتئين حيواني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي
دانلود پايان نامه اثر استفاده از گوانيدينواستات به عنوان جايگزين منبع پروتئين حيواني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي |
![]() |
دسته بندي | دام و طيور |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 442 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 114 |
اثر استفاده از گوانيدينواستات به عنوان جايگزين منبع پروتئين حيواني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي
در 114 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
پايان نامه كارشناسي ارشد
چكيده
تحقيق حاضر جهت بررسي اثر استفاده از گوانيدينو استات به عنوان جايگزين منبع پروتئين
حيواني بر روي 180 قطعه جوجه گوشتي نر سويه ي راس 308 درغالب طرح بلوك كامل تصادفي
با 3 تيمار و4 تكرار انجام شد.تيمارها شامل ،1-جيره ي بر مبناي پروتئين گياهي 2- جيره ي
داراي 2/5درصد پودر ماهي 3- جيره ي داراي 0/05 درصد گوانيدينو استات
در پايان دوره هاي آغازين (0 تا 10 روزگي )، رشد (11 تا 24 روزگي )
و پاياني (25 تا 42 روزگي )افزايش وزن ،خوراك مصرفي وضريب تبديل غذايي تعيين شد .
در پايان دوره ي پرورش (روز 42) از هر پِن تعداد 3 قطعه جوجه ي گوشتي ذبح وبازده ي لاشه ،
وزن گوشت سينه ،ران،چربي بطني ،كل دستگاه گوارش ،كبد و سنگدان اندازه گيري شد .
نتايج ذيل مربوط به بررسي صفات عملكردي در كل دوره ي پرورش مي باشد.
افزودن گوا نيدينو استات هيچ تأثير معني داري بر روي افزايش وزن در سنين 0 تا 10 و24 تا 42 و 0 تا 42
روزگي نداشت ( 0.05 p >) و فقط در سن 10 تا 24 روزگي موجب افزايش وزن گيري شد( 0.05 p <) ،
افزودن گوانيدينو استات هيچ تأثير معنا داري بر روي مصرف خوراك نداشت ( 0.05 p >) ،
و همينطور هيچ تأثيري بر روي ضريب تبديل غذايي در سنين 0 تا 10 و11 تا 24 روزگي نداشت
در بررسي بازده ي لاشه مشاهده شد كه افزودن گوانيدينو استات هيچ تأثير معني داري بر روي بازده ي لاشه،
وزن دستگاه گوارش ، وزن سنگدان ، وزن كبد ، وزن گوشت سينه وگوشت ران نداشت ( 0.05 p >) ،
اما استفاده از گوانيدينو استات موجب افزايش معني دار درصد چربي بطني شد ( 0.05 p <) .
مقدمه
در طي سال هاي اخير به دلايل مختلفي از جمله انتقال بيماري سالمونلا از طريق پودر گوشت
و همينطور كاهش دسترسي به پودر ماهي خالص و همينطور بالا رفتن قيمت اين فراورده ها و ... باعث شد
تا متخصصين تغذيه طيور و پرورش دهندگان طيور گوشتي مجبور به استفاده از جيره هاي كاملاً گياهي شدند
كه به دنبال آن با كاهش راندمان در توليد گوشت مواجه شدند .
تا اينكه متخصصين دريافتند اين كاهش راندمان به دليل كمبود كراتين ايجاد شده ،
چرا كه كراتين در گياهان به هيچ وجه يافت نمي شود و فقط در پروتئين هاي حيواني مانند پودر گوشت
و پودر ماهي يافت مي شود ، ضمناً كراتين يك تركيب طبيعي موجود در بدن حيوانات است
و نقش مهمي در متابوليسم انرژي در بدن آن ها ايفا مي كند در نتيجه ي كاهش محتواي كراتين
بدن موجب كاهش راندمان انرژي در بدن خواهد شد كه با كاهش رشد و افزايش ضريب تبديل همراه خواهد بود.
لذا براي جبران اين كاهش عملكرد مي بايست راه حل مناسبي اتخاذ شود .
گوانيدينواستيك اسيد به طور طبيعي پيش ساز كراتين در بدن مهره دارن است ،
1. هدف علمي از اين تحقيق بررسي اثر گوانيدينواستيك اسيد در جيره هاي گياهي است .
2.هدف كاربردي اين تحقيق بررسي امكان جايگزين نمودن پيش ساز كراتين
يعني گوانيدينواستيك اسيد به جاي منابع حيواني در جيره ي جوجه هاي گوشتي مي باشد .
- دوشنبه ۱۶ فروردین ۹۵ | ۱۷:۴۶
- ۳۲ بازديد
- ۰ نظر