بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

دانلود مقاله،پروژه،پايان نامه،گزارش كار آموزي

بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

دانلود بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

دانلود بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران
دانلود مقاله
دانلود تحقيق
دانلود نرم افزار
دانلود اندرويد
دانلود پايان نامه
دانلود پايان نامه كارشناسي
دانلود پايان نامه ارشد
دانلود پروژه
دانلود پروژه پاياني
دانلود پروپوزال
دانلود گزارش كار آموزي
دانلود پاورپوينت
دانلود پرسشنامه
دانلود فايل
دانلود كتاب
دانلود نمونه
دسته بندي حسابداري
فرمت فايل word
حجم فايل 49 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 11

بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

 

1- مقدمه:

 در مطالعات انجام شده از نقدشوندگي ،محققين  تعدادي زيادي از ويژگي هاي نقدشوندگي را بر مي شمارند(آميهاد و  مندلسون1987، 2000 ، 2008؛فانگ 2009؛ ماگ1998؛كيل و ويلا1991 ؛هولمستروم و تيرول؛ گامبرس و همكاران(2003) ،ادمانس 2009؛ادماتي و پفليدر2009؛ پالميتر2002؛ خانا وسونتي2004؛ ساب رحمانيام وتيتمان2002 كوفي 1991،بهاد 1993، گولدستين و گامبل 2008،ماگ 1998)كه مهمترين اين ويژگي ، كم بودن هزينه معاملات اين نوع سهام مي باشد. در اين رابطه آميهاد و مندلسون(2008،1997) بيان داشتند كه تمامي هزينه هاي مبادله سهام كه توسط خريدار و فروشنده پرداخت مي شود جزء هزينه نقدشوندگي است كه در نبود نقدشوندگي كامل رخ مي دهد. بعلاوه ويژگي نقدشوندگي در سهام موجب مي شود مظنه قيمتي براي پيشنهاد خريد و فروش به يكديگر نزديك شده و خريدار و فروشنده  تلاش كمتري براي رسيدن به توافق براي انجام معامله، لازم داشته باشند.(آميهاد و مندلسون 2006)

ماگ در تحقيق تجربي خوددر سال (1998) نشان داد كه ويژگي نقدشوندگي در سهام ،امكان فروش راتسهيل نموده و خريد سهام ، با مشكل  كمتري روبرو است در عين حال هزينه نگهداري  اين نوع سهام، بسيار پائين مي باشد، رز و همكاران(2008) معتقدند كه نقدشوندگي بالا منجر به كاهش هزينه اي سرمايه اي شده و مي تواند افزايش در سود عملياتي را به همراه داشته باشد.

عليرغم چنين وي‍ژگيهاي،محققين در موردجهت اثرگذاري نقدشوندگي بر عملكرد شركت دچار شك و ابهام بوده و تئوري هاي مختلف و متضادي ارائه مي دهند كه مي توان اين تحقيقات انجام شده را در دو جريان پژوهشي رقيب  تقسيم بندي نمود. جريان پژوهشي اول مربوط به تاثير مثبت نقدشوندگي بر عملكرد شركت مي باشد (آميهاد و مندلسون1987، 2000 ، 2008؛فانگ 2009؛ ماگ1998؛كيل و ويلا1991 ؛هولمستروم و تيرول؛ گامبرس و همكاران(2003) ،ادمانس 2009؛ادماتي و پفليدر2009؛ پالميتر2002؛ خانا وسونتي2004؛ ساب رحمانيام وتيتمان2002).

 و جريان پژوهشي ديگر اين ادعا را نقض كرده و بر ارتباط منفي بين دو متغير نقدشوندگي و عملكرد تاكيد مي نمايد(كوفي 1991،بهاد 1993، گولدستين و گامبل 2008،ماگ 1998)

 محققين در جريان پژوهشي اول علاوه بر اثر نقدشوندگي در كاهش هزينه معاملات و افزايش سود عملياتي نشان دادند كه نقدشوندگي بيشتر منجر به اجراي حاكميت شركتي بهتر طرحهاي پاداش مناسب تر و تصميمات سرمايه گذاري كاراتر مي شود به طوري كه در نقدشوندگي بالا به علت معيار مناسب براي ارزيابي مديران و تعيين كاراءتر حق پاداش مديران ، حاكميت شركتي مطلوب ايجاد شده در نتيجه سوء مديريت ها كاهش خواهديافت. (هولمسترم و تيرول1993) (ادامس 2009، ادماتي و پفليدر2009؛ پالميتر2002).

 ماگ(1998)معتقد است ،در حاكميت شركتي مطلوب كه توسط نقدشوندگي بالاي سهام فراهم مي آيد، سهامداران جزءبه راحتي به سهامداران عمده تبديل مي شوند. علاوه بر آن باكر و ستين (2004) در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدند كه در دوره هاي كه سهام شركت از نقد شوندگي بالاي برخوردار بوده شركت توانسته سرمايه بيشتري را از طريق فروش سهام جمع آوري نمايد.

 از سوي ديگر در جريان پژوهشي رقيب محققين چون كوفي (1991) بهاد (1993) و ماگ(1998) نشان دادند كه در نقدشوندگي بالا و هزينه معاملات كم، سهامداران عمده ناراضي از عملكرد ، با سهولت بيشتري از شركت خارج شده، ودر نتيجه براي نظارت بيشتر بر رفتار مديران تلاش كمتري مي نمايند. كه اين وضعيت سبب مي شود تا ميزان حاكميت شركتي كاهش يافته و اثر منفي بر عملكرد شركت داشته باشد.

علاوه بر اين گولدستين و گامبل 2008 معتقدند بورس بازان و دلالان براي خريد و فروش كوتاه مدت، از سهام با نقدشوندگي بالا استفاده مي نمايند كه اين امر منجر به بازدهي كمتر براي سرمايه گذاري ها شده و مي تواند تاثير منفي بر عملكرد شركت داشته باشد.

به منظور آگاهي از ارتباط بين رفتار نقد شوندگي سهام و عملكرد شركت ها در بازار نو ظهور ايران اين تحقيق درصدد است تا با تست تجربي و باز آزموني مدلهاي بكار رفته قبلي، ارتباط بين نقدشوندگي و عملكرد شركت، وهمچنين جهت و ميزان تاثير نقدشوندگي بر عملكرد شركت هاي پذير فته شده در بازار سهام ايران را مورد سنجش قرار دهد. يافته هاي اين تحقيق علاوه بر پركردن خلاء تحقيقاتي در اين زمينه مي تواند براي سرمايه گذاران و سياست گذاران بورس و حسابداري از جهت ارائه معياري مناسب براي ارزيابي عملكرد شركت مفيد باشد.و همچنين مي تواند منجر به بسط الزامات افشاء اطلاعات توسط شركت هاي بورس شود. براين مبنا، در ادامه مباني نظري و پيشينه تحقيق مورد بررسي قرار گرفته و سپس با طرح فرضيه به آزمون آن خواهيم پرداخت و در نهايت با تجزيه و تحليل اطلاعات،يافته هاي تحقيق ارائه مي گردد.

 

دانلود بررسي اثر نقدشوندگي بر عملكرد شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.